Brexit Nieuws

Minister Blok heeft in een brief aan de Tweede Kamer een aantal Kamervragen beantwoord over de Nederlandse voorbereiding op een harde Brexit. Een aantal vragen en antwoorden zijn opgenomen in dit bericht.

Door de aanhoudende onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk wordt Nederland steeds populairder als bestemming voor Brexitbedrijven. Inmiddels hebben bijna 100 bedrijven voor Nederland gekozen en tonen circa 325 bedrijven interesse in Nederland door de onzekere positie van de Britten in de Europese Unie. De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) verwacht dat de Brexitresultaten de komende maanden verder gaan groeien.

Britse ministers en ambtenaren zullen vanaf 1 september a.s. verstek laten gaan bij de meeste EU-vergaderingen, zodat ze zich kunnen concentreren op de toekomstige relatie met de EU en andere delen van de wereld na de Brexit.

Het Directoraat-Generaal Mobiliteit en Vervoer van de EU heeft in december 2017 een aantal zgn. Brexit preparedness notices gepubliceerd. Een aantal hiervan is onlangs geüpdatet.

Nederlandse ondernemers bereiden zich steeds beter voor op de impact van Brexit. Dat blijkt uit de laatste KVK Brexit Barometer die het sentiment meet onder Nederlandse ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk.