Douanezaken EU-VK Nieuws

De Brexit is al langere tijd een feit, maar er zijn nog steeds ontwikkelingen op het gebied van Douane die voortvloeien uit de Brexit. In onderstaand overzicht wordt een samenvatting weergegeven van de publicaties in de maand september 2021.

Het VK heeft op 14 september aangekondigd de verdere infasering van delen van het Border Operating Model opnieuw uit te stellen. Dit betreft vooral de veterinaire en fytosanitaire controles. De reden voor het uitstel is volgens de Britse regering de voortdurende impact van de coronapandemie op het bedrijfsleven.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) voert stapsgewijs nieuwe importregels en grenscontroles in vanwege Brexit. Vanaf 1 juli 2022 geldt er een certificeringsplicht voor dierlijke producten.

Vanwege Brexit voert het Verenigd Koninkrijk (VK) stapsgewijs nieuwe importregels en grenscontroles in, volgens het Border Operation Model (BOM). Voor een aantal maatregelen uit het BOM heeft het VK nu de eerder geplande ingangsdatums aangepast.

De Brexit is al langere tijd een feit, maar er zijn nog steeds ontwikkelingen op het gebied van Douane die voorvloeien uit de Brexit. In onderstaand overzicht wordt een samenvatting weergegeven van de publicaties in de maand augustus 2021.