handschoenen (met of zonder vingers) en wanten [Cat. 10]

 
    Print     PDF

6111 9090 11

handschoenen (met of zonder vingers) en wanten [Cat. 10]
› Omschrijving

kleding en kledingtoebehoren, voor baby's, van brei- of haakwerk, van textielstoffen (m.u.v. die van wol of van fijn haar, van katoen of van synthetische vezels en m.u.v. mutsen)

Invoer

Recht derde landen
12%
Preferentiële en Aanvullende rechten
BTW
21%
Maatregelen

Uitvoer

Uitvoerregelingen

Toelichting

1
Toelichting IDR

Overeenkomstig Aantekening 6 a IDR op dit hoofdstuk worden als kleding en kledingtoebehoren voor baby’s aangemerkt, artikelen voor jonge kinderen met een lichaamslengte van niet meer dan 86 cm.

Van de onder deze post vallende artikelen kunnen worden genoemd: doopjurken, babyslaapzakken, speelpakjes, slabbetjes, handschoenen, sokken en babyschoentjes zonder aangelijmde, aangenaaide of anderszins aan het bovendeel bevestigde of aangezette buitenzool, van brei- of haakwerk.

Opgemerkt wordt, dat artikelen die zowel onder post 61.11 als onder een andere post van dit hoofdstuk kunnen worden ingedeeld, onder post 61.11 moeten worden ingedeeld (zie Aantekening 6 b IDR op dit hoofdstuk).

Van deze post zijn uitgezonderd:

a. babymutsjes van brei- of haakwerk (post 65.05);

b. luiers en inlegluiers voor baby’s (post 96.19);

c. kledingtoebehoren voor baby’s dat meer specifiek is omschreven in andere hoofdstukken van de nomenclatuur.

2
Toelichting EG

Zie Aantekening 6 a IDR op hoofdstuk 61.

Deze post omvat kleding die gedragen wordt door kinderen met een lichaamslengte van niet meer dan 86 cm (in het algemeen van ongeveer 18 maanden oud). Hiertoe behoren bijvoorbeeld al dan niet gewatteerde manteltjes, boernoesen, reiszakken, kamerjasjes, babypakjes, eskimopakjes, lange en korte babybroeken, slobbroeken, kruippakjes, vestjes, jurkjes, rokjes, bolero's, anoraks, capes, tunieken, blouses, overgooiers, shorts, enz.

Sommige van deze artikelen, waarvan de maat niet kan worden vastgesteld, behoren naar hun aard tot de babyuitzet en vallen onder deze post, indien het duidelijk is dat zij voor baby's zijn bestemd.

Dit is bijvoorbeeld het geval voor:

1. doopjurkjes en -manteltjes;

2. boernoesen: manteltjes zonder mouwen, met capuchon;

3. reiszakken: kledingstukken met capuchon en mouwen, tegelijkertijd slaapzak en mantel vormend (aan de onderzijde geheel gesloten);

4. al dan niet gewatteerde trappelzakken met mouwen of armsgaten. Een voorbeeld is opgenomen in de foto hieronder:

Rechtspraak