Wetgeving

De module Wetgeving bevat alle wetgeving die u als Douaneprofessional nodig heeft bij uw dagelijkse werkzaamheden. De wetgeving is opgedeeld in relevante rubrieken zoals Algemeen Douanerecht, Sanctiewetgeving, Strategische goederen, etc. Ook vindt u hier rubrieken met aanpalende wetgeving zoals bijvoorbeeld: Flora & fauna, Gezondheidswetgeving en Milieuwetgeving. Wetgeving die buiten het kader Douanewetgeving valt maar waar u wel mee te maken krijgt bij het importeren of exporteren van goederen. De verschillende rubrieken van de module Wetgeving vindt u aan de linkerzijde van het scherm.

Binnen de rubrieken is de wetgeving opgedeeld in Nationale wet- regelgeving, Europese regelgeving en zeer binnenkort ook Internationale Verdragen.

In- en Uitvoer toont altijd de op dit moment geldende versie van de betreffende wet of regeling. Helemaal bovenaan vindt u de bijwerkdatum terug. Aan de rechterkant van het scherm is een inhoudsopgave van de wet opgenomen zodat u snel door de wet kunt navigeren. Waar mogelijk zijn binnen de wet relevante links aangebracht.

Onder de blauwe knop Bijlagen en Overige content vindt u o.m. de DWU guidance-documenten, het Handboek Douane, het Handboek ECMS en het Handboek VGEM terug.

Bijlagen en overige content