Wiki-Covid-19

  • De Wereld Handelsorganisatie (WTO) heeft een compilatie van informatiebronnen gepubliceerd, zoals databases en rapporten, die informatie en gegevens verschaffen over een breed scala aan kwesties met betrekking tot COVID-19. De inventarisatie biedt een handig hulpmiddel voor overheidsfunctionarissen en andere belanghebbenden die toegang willen hebben tot informatie over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19. Het is dezelfde informatie die reeds door de Wereld Douane Organisatie op haar website heeft opgenomen door de verwijzing naar de lijst van INN 124 stoffen die in februari 2022 werd gepubliceerd met hun indeling in het Geharmoniseerd Systeem, versie 2022.

  • Op haar website heeft de WDO voor douanedoeleinden een lijst gepubliceerd van de belangrijkste geneesmiddelen tijdens de COVID-19-pandemie

  • Op haar website heeft de Wereld Douaneorganisatie een overzicht gepubliceerd met indelingen van medische voorzieningen in verband met uitbraak Covid-19. Omdat de wereld nog steeds wordt geconfronteerd met de COVID-19-pandemie, heeft de WDO de referentielijsten voor COVID-19 GS-indeling voor medische benodigdheden, prioritaire geneesmiddelen, vaccins en aanverwante apparatuur bijgewerkt om de wijzigingen in de GS 2022-editie weer te geven. Dit overzicht is daarom voor de 3e keer herzien in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en thans opnieuw gepubliceerd op de website van de WDO (versie 3.01, 15 januari 2022).

  • De WDO heeft richtsnoeren ontwikkeld met betrekking tot de indeling in het Geharmoniseerd Systeem van materialen om de grensoverschrijdende verplaatsing van, verband houdend met de omstandigheden, kritieke geneesmiddelen en vaccins te vereenvoudigen, door hun bestaande GS-indeling te benadrukken.

  • Op haar website heeft de Wereld Douane Organisatie de lijst van INN 124 stoffen gepubliceerd met hun indeling in het Geharmoniseerd Systeem, versie 2022.